top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraLenka Brašeňová

Polyfenoly?




Medzi každodenné rituály by sme mali zaradiť aj prísun polyfenolov.


 

V rastlinnej potrave sa vyskytuje cca 8 000 druhov polyfenolov. Mnohé z nich majú priaznivý vplyv na zdravie našej kardiovaskulárnej sústavy. (1)

Majú protektívny účinok pred vznikom: - neurodegeneratívnych ochorení - rakoviny - cukrovky II typu - obezity sú známe svojimi protizápalovými účinkami. (2)


Polyfenoly sa v rámci lokalizácie na rastline v najväčšej miere vyskytujú v šupkách a v semenách plodov. Tieto časti plodov sú však z produktov dnešného potravinárskeho priemyslu často odstraňované. (3)


V našich domácnostiach sú tiež mnoho ráz vnímané ako odpad a prirodzene sa tak ochudobňujeme o polyfenoly, ktoré majú pre naše zdravie priaznivý vplyv.


Dôvody sú rôzne... jedlo by s nimi možno nechutilo tak dobre, prípadne Vám na um prídu POSTREKY, ktorými sú dnes zelenina s ovocím ošetrované.


(Vedeli ste, že niektoré esenciálne oleje sú svojimi čistiacimi účinkami schopné odstrániť chemikálie z povrchu ovocia a zeleniny?)



Ako užívatelia esenciálnych olejov doTERRA, prípadne BalanceOil+ od ZINZINO možno viete, že sa v týchto produktoch polyfenoly vyskytujú a že ich užívaním sprostredkúvate svojmu telu obrovské benefity.



Ak je táto informácia pre Vás nová a chceli by ste vedieť o produktoch, ich užívaní a ďalších výhodách, ktoré prinášajú viac, stačí kliknúť na: www.viaessentia.info



Použitá literatúra:

1. Lecour, S. & Lamont, K. T. Natural polyphenols and cardioprotection. Mini Rev Med Chem 11, 1191–1199 (2011).

2. Cory, H., Passarelli, S., Szeto, J., Tamez, M. & Mattei, J. The Role of Polyphenols in Human Health and Food Systems: A Mini-Review. Front Nutr 5, (2018).

3. Duda-Chodak, A. D., Aleksandra & Tarko, T. Antioxidant properties of different fruit seeds and peels. Acta Scientiarum Polonorum : Technologia Alimentaria 6, (2007).

34 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page